Seizoen 2 Enduro AM – Klasse Race 1 Suzuka

Een nieuw seizoen, Oude en nieuwe coureurs , het belooft een topseizoen te worden in de AM-klasse van de enduroleague. Voor de eerste manche van het seizoen zakten de coureurs af naar het Japanse 5,8 km lange F1 circuit van Suzuka.

Het Circuit Suzuka  is een Japans racecircuit. Het werd in 1961 gebouwd als een testcircuit voor Honda en ligt 50 km ten zuidwesten van Nagoya. De ontwerper ervan is Hans Hugenholtz, de man die directeur was van Zandvoort en naast Suzuka ook Jarama ontwierp.

Het circuit maakt deel uit van Motopia, een amusementspark van 2,5 miljoen m² met zwembaden, monorails, hotels, golfbanen en een themapark waar de coureurs voor de practicesessies zich konden ontspannen.

Lay-Out van het circuit

QUALIFICATIE

Doordat de Host van de race issues had met de lobby was de Qualificatie verlaat en konden de deelnemers nog een tijdje langer oefenen

In de tijdsperiode werden er verschillende setups geprobeerd en dat werd door de toeschouwers zeker en vast gewaardeerd. Maar toen waren de issues opgelost en was het qualificeren geblazen

De uitslag van de Qualificatie was als volgt

 1. Reneefroger ( Audi R8 LMS )
 2. GTSV-Freewing ( 911 RSR)
 3. GTSV-KillerBee7 ( GT-R GT3)
 4. GTSV-muske007 ( F-Type )
 5. GTSV-KillerBeeJr ( GT-R GT3)
 6. Fazerke ( Mustang )
 7. GTSV-Dennis ( Mustang)
 8. VY_GAMING (AMG GT3 )
 9. Langakker ( Atenza )
De rijders klaar voor de start

Start van de Race

Na 10 min pauze waren de coureurs klaar voor de 1 uur durende endurancerace. Na een cleane start van alle coureurs gebeurde het onvermijdelijke. In Degner Curve 2 (vlak voor de brug ) mist de GT-R van GTSV-Killerbee7 zijn rempunt en gaat de graveltrap in en wordt onopzettelijk geraakt door de AMG van VY_GAMING. Doordat er met schade word gereden komt VY_GAMING niet meer in de race voor en eindigt op de laatste plaats. Intussen mist Reneefroger zijn rempunt bij de hairpin waardoor hij de leiding kwijtspeelt aan GTSV-Freewing. Maar in Ronde 2 slaat het Noodlot toe voor GTSV-Freewing, in het S-curve gedeelte gaat hij iets te wijd waardoor Reneefroger de leiding terug overneemd en Freewing wegzakt naar plaats 6 . Waardoor hij onder druk komt te staan van GTSV-Dennis en een stuurfout maakt in Degnercurve 1 en de grindbak ingaat in Ronde 4 en zelfs wordt ingehaald door GTSV-KillerBee7 die in de start van de race het incident had. Intussen zijn GTSV-muske007 en Langakker aan het strijden voor het laatste podiumplekje. Maar dan slaat in ronde 4 het noodlot toe voor fazerke die ondertussen een mooie kloof had gebouwd naar de nrs 2&3. Fazerke mist compleet zijn rempunt bij het remmen in de Casino Triangle ( laatste chicane ) en moet de escapeweg nemen waardoor hij tot nu toe wegzakt naar de 4de plaats. Ook GTSV-muske-007 blijft niet gespaard van de pech. In ronde 5 gaat ook hij iets te diep in de Degnercurve 1 en verliest ook plekken daardoor waardoor hij terug in bereik komt van fazerke en GTSV-KillerBeeJr.

GTSV-KillerBee7 mist de bocht waardoor VY_GAMING hem niet meer kan ontwijken
Reneefroger gaat wijd waardoor GTSV-Freewing de leiding overneemt
Maar niet voor lang Freewing zakt weg in race door stuurfout
Freewing zakt verder weg na stuurfout
Fazerke zoekt escaperoute op
GTSV-Muske007 laat 2de plaats ligge na stuurfout
Duel voor plaats 3 ( Fazerke, GTSV-Muske & GTSV-KillerBee7 )

2de deel race word nog spannend

Ondertussen zijn we in het 2de deel van de race beland en heeft Reneefroger zo een grote kloof uitgebouwd dat de overwinning alleen nog maar door pech uit zijn handen kan glippen. Fazerke en GTSV-Muske007 nog altijd vechtend voor p3 raken de aansluiting kwijt met Nr2 Langakker. Ook is GTSV-Dennis dichter gekomen op GTSV-KillerBee7 dan het er nog om gaat spannen in het laatste deel van de race

Pitstops laten de uitslag vastleggen

We zijn aanbeland aan de tijd van de laatste stops voor sommige coureurs. de eerste die de pits ingaan zijn Fazerke & GTSV-Muske007 een ronde daarna gevolgd door GTSV-KillerBee7. Daardoor gaat de strijd om de 3de plaats ineens naar GTSV-Dennis & GTSV-Freewing die vroeger of zelf niet meer moeten stoppen. Waardoor het op het einde van de race nog spannend werd wie de 3de plaats pakt.

Fazerke tijdens zijn stop

De Uitslag

 1. Reneefroger
 2. Langakker
 3. GTSV-Dennis
 4. GTSV-Freewing
 5. Fazerke
 6. GTSV-Killerbee7
 7. GTSV-Muske007
 8. GTSV-KillerBeeJr
 9. VY_GAMING

Volgende Race

Binnen 2 weken zijn de coureurs terug voor race 2 van het kampioenschap. Deze wordt gereden op het circuit van Monza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *