Enduro S2: Manche 1 – Suzuka

      1 reactie op Enduro S2: Manche 1 – Suzuka

Nieuw seizoen, nieuwe namen, nieuwe start

We starten onze tweede editie van het Enduro kampioenschap in Japan. De openingsmanche word gereden op Suzuka, het Japanse racecircuits dat reeds in 1961 gebouwd werd als testcircuit voor Honda.

Aan de start zien we enkele nieuwe gezichten.
Er word veel verwacht van nieuwkomers MitchA4B8 en GTSV-Olivia.
Ook Loewie78 en Sennesilke zijn piloten die we in de gaten moeten houden, zij zijn gepromoveerd vanuit onze Pro/Am klasse en willen laten zien dat zij thuishoren in onze Pro Series.

Ladies and gentlemen, start your engines

 1. MitchA4B8 – Mazda Atenza
 2. Nealmans – Nissan GT-R
 3. GTSV-Olivia – Porsche 911 RSR
 4. Loewie78 – Mercedes AMG – GT3
 5. GTSV-Cliffhanger – BMW Z4
 6. GTSV-Sopranos – VW Beetle Gr.3
 7. Tokota1 – Porsche 911 RSR
 8. GTSV-Manu – Porsche 911 RSR
 9. Sennesilke – Porsche 911 RSR
 10. RealLionheart_NL – Lexus RC F GT3
 11. GTSV-Gwenmatgreg – Aston Martin V12 Vantage GT3

Bij het groene licht vliegen zowel de Atenza van MitchA4B8 als de Porsche van GTSV-Olivia van de lijn en beiden gaan ze er als een speer vandoor. Nealmans’ GT-R en Loewie78’s AMG missen hun start volledig en moeten meteen aan het werk om niet te ver weg te zakken.
Na het uitkomen van de Dunlop bocht loopt het fout voor Nealmans. Hij gaat iets te breed, waardoor zijn GT-R het astroturf raakt. Hij probeert de schade te beperken maar helaas kan hij zijn wagen niet op de baan houden en gaat er in de Degner bocht helemaal uit.
Ook bij het naderen van de lepel- bocht gaat het astroturf plaatsen kosten. GTSV-Manu neemt een stukje mee maar ziet zijn wagen slingeren zodra hij begint af te remmen. Ook hij gaat van de baan en is op achtervolgen aangewezen.

Stand na ronde 1

 1. MitchA4B8
 2. GTSV-Olivia
 3. GTSV-Cliffhanger
 4. GTSV-Sopranos
 5. Sennesilke
 6. RealLionheart_NL
 7. nealmans
 8. Loewie78
 9. Tokota1
 10. GTSV-Gwenmatgreg

MitchA4B8 zet meteen het tempo hoog en rijd langzaamaan weg van de groep. Olivia zet meteen de achtervolging in en gaat op jacht naar de razendsnelle Atenza van MitchA4B8.
GTSV-Sopranos en GTSV-Cliffhanger gaan het duel aan voor de 3e plek. Beide heren nemen afwisselend de derde plaats voor hun rekening , wat enkele prachtige beelden opleverde. Sennesilke kan van dit duel profiteren om het gevallen gat kleiner te maken. Hij word op afstand gevolgd door RealLionHeart_NL, en dan het pech- duo Nealmans en Loewie78. Gwenmatgreg sluit de rangen. In de jacht op RealLionHeart_NL is het Loewie78 die zijn AMG tot het uiterste drijft en tot grote ontgoocheling ziet hij zijn Benz een tik uitdelen waardoor hij noodgedwongen naar de pits moet.

MitchA4B8 legt de zweep op zijn Atenza en rijd van zijn concurrenten weg. GTSV-Cliffhanger vind de aansluiting bij GTSV-Olivia, ziet zijn kans en grijpt deze met beide handen. GTSV-Olivia ziet GTSV-Cliffhanger komen en reageerde gepast en geeft Cliffhanger de ruimte.

Na 17 min duikt de leider in de pits. MitchA4B8 komt als 3e terug op het circuit, achter Tokota1, die een mooie opmars heeft gemaakt. RealLionHeart_NL beslist om als leider enkele laps op zijn naam te zetten, maar MitchA4B8 komt opnieuw sterk opzetten. Net voor de haarspeldbocht neemt de Atenza de leiding opnieuw voor zijn rekening.

Nadat alle teams gepit hebben ligt het deelnemersveld weer helemaal open.
MitchA4B8 heeft de leiding, gevolgd door GTSV-Cliffhanger en GTSV-Sopranos, GTSV-Olivia zet de achtervolging in. Loewie78 moet ook enkele seconden goedmaken op GTSV-Olivia, maar heeft zelf wat ademruimte, want Sennesilke moet de aanknoping nog vinden. Nealmans, RealLionHeart_NL, GTSV-Gwenmatgreg en Tokota1 zoeken de aansluiting bij de groep.

Vroegtijdige eindstrijd

MitchA4B8, GTSV-Cliffhanger, GTSV-Sopranos en GTSV-Olivia zijn van de groep los en maken zich op voor de eindstrijd, al heeft MitchA4B8 wel wat ademruimte op zijn leiderspositie .
Ondanks de pech heeft Tokota1 maar 1 doel voor ogen… Hij wil de schade in deze race beperken door alles uit de kast te halen. Van zodra hij de aansluiting vind bij GTSV-Gwenmatgreg zet hij alles op alles, snoept de binnenbocht af en ziet bij het uitkomen van de bocht GTSV-Gwenmatgreg in zijn achteruitkijkspiegel.

De laatste 10 minuten van de race lijkt het verhaal verteld… Enkel Nealmans, RealLionHeart_NL en Sennesilke leveren een mooi gevecht voor de 6e plaats.

Checkered Flag

MitchA4B8 zet de overwinning op zijn naam, na een vlekkeloze race. Zijn leiderspositie is op geen enkel ogenblik in gevaar gekomen. GTSV-Cliffhanger zet zijn BMW Z4 op de tweede plaats, gevolgd door de VW Beetle groep 3 van GTSV-Sopranos. De Porsche van GTSV-Olivia wordt knap 4e. Loewie78 behaald de 5e plaats in zijn Mercedes AMG. Het is onze noorderbuur RealLionHearth_NL die de strijd om de 6e plaats wint, gevolgd door Sennesilke op plaats 7 en Nealmans op de 8e plaats. Tokota1 zet plaats 9 op zijn naam en GTSV-Gwenmatgreg sluit de top 10 af.

Ondanks de pech die hij heeft gehad is Tokota1 iemand om in het oog te houden! Hij wordt in de wandelgangen al genoemd als een van de titelfavorieten in onze Pro Series. Wij kijken alvast vol spanning uit naar manche 2 op Monza.
GTSV-Sjelle
GTSV Founder
De race op Suzuka verliep heel positief, tot mijn grote verbazing knalde ik in de kwalificatie een tijd neer die ik de weken/dagen ervoor niet had kunnen rijden. Zo was de pole position met +-1.2sec sneller dan P2 een feit. Toen de race van start ging verliep alles goed. Ondanks dat ik normaal een trage starter ben, schoot mijn Atenza meteen van de lijn, waardoor ik een droomstart had. Als eerste de eerste bocht in en vandaar P1 niet meer afgegeven, in dat opzicht verliep de race voor mij perfect! De keuze voor de Mazda Atenza was voor mij makkelijk, aangezien ik in mijn eigen community vorig jaar ook een groep 3 kampioenschap gereden heb, waardoor ik deze wagen tot in de puntjes wist af te stellen. Nu focussen we ons op Monza, waar mijn Atenza iets minder tot zijn recht zal komen, zoals reeds is gebleken uit de practice sessions, waar ik tot bijna 1 seconde moet toegeven op die andere PK monsters.
MitchA4B8
Mazda Atenza
Tijdens de race was ik verrast van mijn race pace. Ik had nooit verwacht dat ik GTSV-Sopranos en GTSV-Olivia zou kunnen bijbenen. Laat staan voor hen finnishen. Ik heb voor de BMW Z4 gekozen omdat het een unieke wagen in ons kampioenschap is. Niemand anders gebruikt hem, waardoor ik makkelijk herkenbaar ben. Aangezien mijn vertrouwde Aston Martin reeds 50.000km op zijn teller heeft staan was het tijd voor iets anders...
GTSV- Cliffhanger
BMW Z4
Ooit heb ik gekozen voor de VW Beetle groep 3, omdat hij de slechtste wagen van de groep was. Ik wou me bewijzen om toch met deze wagen een goed resultaat te behalen. De wagen beval me uiteindelijk zo goed, dat ik erbij gebleven ben. Vooral op bochtige stukken kan ik met deze VW iets meer dan andere wagens. De race op Suzuka was goed voor mij, meer zat er niet in door de settings waarop de wagen liep. De Beetle is niet de snelheidsraket zoals de Mustang, Aston of de Mazda, maar ik kan mijn tegenstanders toch serieus doen zweten !
GTSV-Sopranos
VW Beetle

Kelval37 heeft op ons youtubekanaal een mooie samenvatting gepost. Druk op onderstaande knop om naar het youtubekanaal te springen!
Aarzel zeker niet om te abonneren zodat jullie op de hoogte blijven van onze events.

 

1 thought on “Enduro S2: Manche 1 – Suzuka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *